Sidevisninger i alt

søndag den 12. februar 2012

Dagens Hosta Ann Kulpa

Foto:                         Ann Kulpa

er en meget smuk mellemstor staude. Denne mangfoldighed af Hosta vokser hurtigt og danner en pæn bunke broget løv. Ann Kulpa vil blive 47 cm.høje, og klumper diameter kan nå 125 cm.i diameter. Dette anlæg skal dyrkes i en temmelig stor have.
Bladet  er en lys grøn / hvid farve med mørkegrønne margener. Dette er en plante med elegante markeringer og har en rystende kontrast mellem farverne. Farverne går godt sammen og  konkurrerer ikke om opmærksomheden fra haven seere. Bladene af Hosta Ann Kulpa er ovale og måler 20 cm lang og15 cm. lang, de er en smule skinnende, men har en fløjlsblød kvalitet, som giver denne plante en meget blød udseende. Bladene er også skålformet og har et rat så kraftig blad,er virkelig en smuk plante..Bladet center gul,skifter til hvid som sæsongen skrider frem.Den har en kraftig vækst der gør at det er ønskværdig plante.
foto:ppp                      Ann Kulpa
De blomster fra juni til juli er hvid, klokkeformet, og  blomstrer på stilke, der kan være op til 75 cm.høj.Ann Kulpa er en hybridiseret af: John Kulpa i 1999.
Ann Kulpa er en hybrid af Hosta Pin Stripe søster. Kulpa er den sidste navnet på den person, der opdagede denne sort.
Dette er en fantastisk nuanceret plante, der har brug for nogle snegle beskyttelse i haver.
Hvis det er en stor skyggefuld have et tomt område, der skal fyldes op der kan Hosta Ann Kulpa  være på  rette plads.Det er en staude, den kræver ikke særlig pleje andet end at den skal holdes ude af sollys. Dette er en sorgløs og slående smuk Hosta.Og husk de skal havde rigligt med vand og noget at leve af.

God fornøjelse med dine Hosta 

2 kommentarer:

Annelise sagde ...

Hvor er den smuk!

Bare vent, til vore huse er færdigrenoverede, så kommer jeg og fylder indkøbskurven op!

Preben Pedersen sagde ...

Hvor hyggelig jeg holder nok også åben have på et tidspunkt.