Sidevisninger i alt

Hvorfor lige Hosta.

Abby
                                                          Her er 11 gode grunde
                                                 Hvorfor det lige blev HOSTAER

 1. Der har jo været Hosta i mange år men først nu har den slået sig rigtigt igennem .
  Jeg kendte planten, men først da vi lavede haven for 6 år siden ,fik jeg først rigtigt øje på hvor mange,og hvor forskellige de var.
 2.   Hosta Planten er en fantastisk plante jeg har den mest for bladenes skyld , der findes mange forskellige blade blå ,grønne, gu lige. Men der er nu også mange der kan lide blomsten. Hostaen kan variere meget i størrelse og udseende. Fra den meget lille Kat øje den store `Sum and substance som i øvrig tåler Sol det er dog ikke den størst hosta der findes endnu større. Når man først har fået et par hostaer i haven, finder man hurtigt ud af, at man ikke kan leve uden deres eksistens overalt. Og her er det svært at tage på f. eks. plantemarked eller have besøg uden at komme hjem med adskillige af slagsen. Men med 300 stk. I vores lille have er jeg nu gået over til mini Hosta.
 3.  Hostaen den stammer hovedsageligt fra Kina og Japan. Til slægten hører ca. 40 arter og mindst tusind sorter. En stor del af de dyrkede Hosta-sorter er opstået ved krydsninger mellem forskellige arter af Hosta.
 4. Hosta skal have en muldrig, fugtig, veldrænet og gerne næringsrig jord for at udvikle sig optimalt, men er i øvrigt ikke krævende hvis den bare skal trives nogenlunde. De små sorter er naturligt nok de mindst næringskrævende..
 5. Hosta har blomster der dufter ,dog ikke dem alle mange dufter kun lidt.blomsten  finder vi  i blå,lilla,og hvide.Også er der intet så dejligt som at gå en tur i Hosta haven i skumringen af en varm august aften og bare lytte til stilheden og synet af det blanke hosta blade,man kan se perlerne på bladene.Lyden af en eller to flagermus høres i stilheden.
 6. Hostas komme med navne .  Et godt navn kan gøre en Hosta stor, et dårligt navn kan føre det ind ubemærkethed . Navne kan være sjove eller bare svære at stave . De kan være kort eller for lang for en plastik label. 
 7. Hostas  synes at  ændrer sig hele tiden. Så meget som vi tror, vi kender til dem, har vi virkelig lige begyndt at ridse overfladen. Der er så meget tilbage at lære, og den bedste måde at lære om hostas er at leve med dem. De vil lære dig noget nyt hver dag , hvis du lader dem. Formering af Hosta formeres ved deling af rodklumpen i det tidlige forår . Kan også frøformeres det er dog ikke helt sikkert at man får den helt rigtige plante,men interessant det bliver.
 8. Hostas har stor ejere. Der er noget helt specielt ved Hosta folk. De er venlige , omsorgsfuld , generøse og hurtig til at tage dig på en Hosta tur .Som skygge gartnere , de har tendens til at være " laid back "og villige til at lytte.
 9. Hostas give terapi . Der er noget beroligende ved en Hosta haven, især i midten af sommeren. Det er et fredeligt sted i solen hvor ukrudtet er langsomme til at vokse. Måske er det deres blå og grønne farver , eller deres aristokratiske statur , men hostas bringe orden i haven ,den skal havde den rette plads. Plant en Hosta haven , få dine hænder beskidte og sidde i skyggen , og dine problemer vil synes længere væk .
 10. Hostas er rejsebureauer. Hvis du elsker hostas , vil du følge dem til verdens ende . Mens langt de Forenede Stater er hjemsted for de fleste af den 6000 hostas med navne , der søger den næste store Hosta eller Hosta haven kan tage dig til et nyt kontinent. Men kommer du i mit område er du velkommen .. 

 11. Hostas er vores venner. Jeg tror, at der er en åndelig forbindelse mellem hostas og mennesker. Vi har virkelig elsket dem på nogle magiske måder. Vi deler vores liv med dem , glæderne i foråret , stress af om sommeren, bedrøvelse af efteråret, og håber fyldt drømme om vinteren. De er vore venner, de giver mere tilbage , end de tager . De giver os en godt fornemmelse og gør os glad.