Sidevisninger i alt

lørdag den 3. marts 2012

Dagens loppefund

Foto:ppp Loppefund  20 kr
Foto:ppp Cloisone FabrikkenTilføj billedtekst

I 2007 var vi nogle stykker der var en tur I Kina og her så vi netop en fabrik der lavede disse skønne Cloisone ting.
Cloisonne genstande var primær beregnet til indretning af Templer og  paladser.fordi deres prangende pragt blev anset for hensigtsmæssigt at funktionen af disse strukturer.

Foto:ppp                                        Der arbejdes  



Her er et par billeder jeg tog

Foto:ppp

Udenlandsk indflydelse bidrog til udviklingen af cloisonné i den tidlige 14. Til femtende århundrede i Kina. De tidligste sikkert dateret kinesisk cloisonné er fra regeringstid Ming Xuande kejser (1426-1435). Men cloisonné registreret under den foregående Yuan-dynastiet , og det er blevet foreslået, at teknikken blev introduceret til Kina på det tidspunkt via den vestlige provins Yunnan, der, under mongolske styre, fik en tilstrømning af islamiske folk. En meget få cloisonne genstande er blevet dateret den stilistiske grunde til Yongle regeringstid (1403-1424) af den tidlige Ming-dynastiet .

Cloisonné er teknikken med at skabe mønstre på metal fartøjer farvet glas pasta anbringes omgivet af kobber eller bronze ledninger, som er bøjet eller hamres ind i det ønskede mønster. Kendt som cloisons (fransk for "partitioner"), skabene er generelt enten klæbes eller loddet på metalhus. Glasset pasta, eller emalje, er farvet med metallisk oxid og malet i de indeholdte områder af design. Beholderen sædvanligvis brændes ved en relativt lav temperatur, ca 800 ° C. Emaljer almindeligvis krympe efter brænding, og processen gentages adskillige gange for at udfylde de design. Når denne proces er afsluttet, bliver overfladen af beholderen gnides indtil kanterne af cloisons er synlige. De er så forgyldt, ofte på de kanter, i det indre, og på basen. cloisonne genstande var primært beregnet til indretning af templer og paladser, fordi deres prangende pragt blev anset for hensigtsmæssigt at funktionen af disse strukturer, men ikke velegnet til en mere behersket stemning, som den for en lærd hjem . Denne opfattelse blev udtrykt ved Cao Zhao (eller Cao Mingzhong) i 1388 i sin indflydelsesrige Gegu Yaolun (Guide til studiet af Antiquities), hvor cloisonné blev afvist som værende kun egnet til dame kamre. Men, med en periode af kejser Xuande, kom dette ware at være meget værdsat ved hoffet.


Læs mere på

Moderne cloisonné

Ingen kommentarer: