Sidevisninger i alt

lørdag den 16. september 2017

Dagens Hosta Bressingham Blue-



Er også fornylig kommet her til vores Hosta have i Jordløse, det er jo en af de lidt større hostaer og med blålige blade, den glæder jeg mig til at følge.


Alan Bloom registrerede denne H:Sieboldiana hybrid i 1984. Den har en stor strøelse den får et meget kraftig blad og får en næsten hvid blomst den vil blive ca. 60-70 cm.
Alan Bloom fik denne i 1962 fra en stor dansk have og solgte den gennem Bressingham Garden som Hosta Sieboldiana Glaucacoerulea. Den blev så omdøbt til Hosta Bressingham Blue i 1984.


Men hvem er så Alan Bloom

  • Bloom, Alan (1906-2005)
Alan Bloom var en af ​​de store britiske plantemænd i det tyvende århundrede. En gartner fra 16 år købte han Bressingham Hall, i Norfolk, England i 1946 og grundlagde et verdensberømt havearbejde dynasti, der i dag spænder over tre generationer.
Han var skaberen af ​​de seks hektar Dell Garden i Bressingham, hvor han pionerede brugen af ​​hårdføre stauder i "Island Beds", som var et nyt koncept i midten af ​​1950'erne. Som planteopdrætter var han også ansvarlig for avl og introducerer næsten 200 sorter af urteagtige stauder. Han var stiftende medlem af Hardy Plant Society i 1958.
Blandt hans mest berømte introduktioner er Crocosmia masonorum Lucifer ', Astilbe x arendsii ' Sprite ', Achillea filipendulina ' Moonshine ', Geranium cinereum ' Ballerina ', Phlox 'Franz Schubert', Trollius x cultorum ' Bressingham Sunshine ' og Veronica spicata ' Barcarolle '

Planter associeret med Bressingham navn omfatter Aconitum 'Bressingham Spire', Bergenia'Bressingham White', Dicentra 'Alan Bloom', Geranium psilostemon 'Bressingham Flair', Hosta 'Bressingham Blue ' og Thymus 'Alan Bloom'.

Ingen kommentarer: