Sidevisninger i alt

onsdag den 27. august 2014

Dagens Hosta Winter Snow

Winter Snow
Hosta Winter Snow er en af de store af slagsen den vil blive omkring 100 – 120 cm. Det er en spot af Hosta Sum and Stof. Den har skinnende mørkegrønne blade med en hvid uregelmæssig kant /margin. Det er Jim Anderson der har registreret den i 2003. Blomsten er lavendel uden duft.
Det er en hosta der tåler solen med lid skygge.
Da det er en af de ny andkommen her til haven er billedet nok ikke noget af prale af, det må komme senere.
Winter Snow
Men et billede skal i da havde Da den heder Winter sne så er her Vinter sne.
Vinter Sne

tirsdag den 12. august 2014

Såning af Hosta

Da jeg holdt åben have var der et par stykke der også fik øje på min lille børnehave med små hosta fra frø ikke fordi jeg er ekspert i såning af disse, jeg har ikke helt de bedste forhold til dette men alligevel skulle jeg da prøve også uden drivhus kunne det lade sig gøre.
De bliver selvfølgelig ikke helt som moder planten men der kan komme at par sjove og flotte hosta.
Når efteråret er på held og hosta kapslerne er lige før de springe tages de af blomster stænglen lad dem tørre godt. Derefter kan du så dem med det samme enten i en potte eller hvad du har.
Du må så beskytte dem lidt, det er en god ide at lave et skilt med navnet på denne hosta de er taget fra. Den jord du bruger må ikke være for fed, jeg blande lidt sand i hvis den er for fed.





Dagens Hosta VULCAN

Hosta Vulcan er en de de seneste der tilkommen min have så sent som her i sommeren 20214.
Denne sport af H. 'Kaptajn Kirk har cremefarvede blade med mørkegrønne margener. Guld striber forekommer langs de indvendige margener, hvor hvide og grønne overlapning. H. 'Vulcan' har en kraftig vækst for en hvid centreret Hosta. Den har lavendel blomster, og vil normalt blomstre i midten til slutningen af sommeren. Denne sort blev registreret af Hans Hansen i 2007.
Den vil blive ca. 35-45 cm. En middelhøj hosta der er bedst til halvskygge.

fredag den 1. august 2014

Dagens Hosta Summer Loving

Den er registreret i 2004 af Mark Zilis og er en af efter Summer Breeze.
Dens blade er lidt kraftige har mørke grønne blade med en bred gul margen, den kan dog ændre sig til cremehvid sidst på sæsongen eller hvis den får for meget sol.
Blomsten er lavendel farvet den bliver ca. 35-45 cm. Står bedst i halv skygge.
Denne hosta som billedet viser er lige kommet til min have her i 2014.Jeg købte den på plantemarkede på Langeland. Der er ikke så meget at sige om den, jeg skal bare finde et godt sted til den, så må jeg se hvordan den vil udvikle sig.
H 493 Summer Loving 2014