Sidevisninger i alt

mandag den 30. september 2013

Havens små luner



Når jeg går rundt i vore have og ser lidt ukrudt ja så samler jeg det da op, det var her jeg fik øje på noget jeg ikke var sikker på hvad det var. Så det blev forsigtig taget op og sat i en potte.
Først da blomsten kom kunne jeg med sikkerhed se hvad det var. Det var en Hosta men hvad det er for en og hvordan den er kommet lige netop der, det ved jeg ikke. Blomsten er lavendel/lilla og den sidder på en lang stilk. Bladene er grønne og smalle.
Nu må jeg jo se hvad den bliver til, er der nogle der eventuel har et på på navnet, så lad mig det lige høre. 

Folk som lidenskabeligt helliger sig deres have bliver ofte meget gamle og synes også at få en ualmindelig lykkelig alderdom. Livet mister ikke sin mening så længe der er noget at se frem til, og det er der altid i en have.

søndag den 29. september 2013

Årets Hosta 2011 Praying Hands




Det er da ikke uden grund at Hosta Praying Hands blev valgt som årets Hosta i 2011. Den er da også helt anderledes fra de fleste Hostaer med de lange smalle oprejste grønne blade.
Den blev registreret i 1996 Gerald Williams
Det er en medium hosta på ca 50-60 cm. Og er til halvskygge blomsten er lavendel dog ingen duft.

Årets Hosta 2010 First Frost



Denne vidunderlige nye Hosta er en af de bedste spot af Hosta'Halcyon',...modsatte mønster af Hosta "June".
 Frost er den sidste ting enhver gartner ønsker at høre om. Det må nok vær det den er opkald efter  for når frosten tage til er den færdig. Men ellers er  Hosta 'First Frost', en rigtig vinder!man kan rolig sæt X ud for den.
First Frost' har nogle stjerne slægtninge herunder en af ​​ mine alle tiders favoritter og det er selvfølgelig -  "juni«
First Frost' hilser os i foråret med rig farvet gul kant og en stærk blå center. Ligesom sine forældre, er den blå farve blandt de bedste af de Hosta, og det holder farven meste af sæsonen. I begyndelsen af ​​juni. Guldet margin falmer til cremet hvid I begge kombination, altid margin og center farver tilbyder en slående kontrast. Den gode blad stof holder 'First Frost' ser frisk, indtil den første frost i efteråret.
Høj: 25-45 cm
Blomsten: lavendel



onsdag den 25. september 2013

Hosta havens børnehave


I dag var jeg på Assens planteskole for at købe noget plantejord, til min omplantninger af Hosta stiklinger, og til min lille børnehave af små Hostaer, eftersom jeg jo bor i Jordløse på Fyn så må man jo købe jord og Assens Planteskole har rigtig fin jord til en fin pris.
Jeg manglede også nogle potter til mine stiklinger, potterne fik jeg ganske gratis og en del metal plante skilt der lige skal havde et lille eftersyn så bliver de klar til haven, plante skiltene var også gratis.



torsdag den 12. september 2013

En lille historie om et blad

Her er historien om et lille sødt og meget smukt blad. Nu er det faldt fra grenen og er blevet falmet og knas tørt. Fra vores vindue kunne jeg ikke se det var et blad,for det liggende da et dyr et fable dyr eller en næsehorn/elefant, fantasien fejler jo ikke noget eller hvad....

Mit eget lille fabel dyr

mandag den 9. september 2013

Årets Hosta 2014



American Hosta Growers Association har nu bestemt hvem der er Årets Hosta for 2014.
Det er en af det blå Hostaer der vandt nemlig Hosta Abiqua Drinking

Det er en Hosta som er en del af Abiqua serien Hostaerne stammer fra Charles Purtyman på Walden West Planteskole.
Den er mest kendt for sine skålformede bølgede ret kraftige blade der er blå-grøn.
Den får en smuk næsten hvid blomst dog uden duft. Det er en mellemstor Hosta på ca 60-70 cm.
Her får man en Hosta hvor de nøgne snegle nok kommer til kort,bare alene af den grund ville jeg da anbefale den. Den kunne vel nok minde lidt om Big Daddy
Årets Hosta 2014